Гласувайте за нас в БГТОП!



    Бърз преглед
 
i3a

Етикети: ,

Я да видим за най-добрата карта

Регистрация на кредитна в PayPal

Няма такова понятие най-добрата карта

За едни може да е добра, но за други съобразно нуждите им и начина на употреба да не е добра.

Тук ще ви обясня как да добавите и активирате своята кредитна карта в онлайн разплащателната система PayPal.Добавявнето на карта ви е нужно за да изтегляте пари от своя баланс в PayPal или да добавяте пари в своя баланс. А ето и инфорамцията:

Най-добрия сайт за печелене на пари чрез интернет



    Как да се регистрирам
 
i10a
Как да добавите дебитна или кредитна карта към своята регистрация в paypal?

В системата на PayPal можете да регистрирате кредитна карта American Express, Discover, MasterCard или Visa, както и някои дебитни карти като у нас това е възможно само с Visa Electron. Тъй като в България все още не се издават Discover кредитни карти надали ще разполагате с такава, а вероятността да имате American Express (AmEx) е малка, заради не особено изгодните условия, най-удачно е да се насочите към MasterCard или Visa и в краен случай към Visa Electron. Ако имате късмета (излъгали сте се поради необяснима причина) да си извадите Diners Club кредитна карта, то тя няма да ви свърши работа за регистрация в системата на PayPal. Аз лично препоръчвам използването на банковите карти на Първа Инвестиционна Банка (ПИБ), като добър вариант за безпроблемна регистрация и ползване в ПейПал, но на практика с кредитните карти и на повечето други български банки не би трябвало да имате проблеми. По друг начин стои обаче въпроса с дебитните карти Visa Electron, като отново напомням за препоръката си на ПИБ, с чиито дебитни Visa Eletcron няма проблеми, но с картите на други банки не е точно така. Повече по темата за банките и картите:

Какви карти и от къде да изберем за ефективно използване в системата за онлайн разплащания на PayPal. В крайна сметка, ако смятате да използвате Visa Electron дебитна карта трябва да се подсигурите, че на нейния гръб е наличен допълнителния трицифрен CVV/CVC код за проверка, защото той е необходимо да бъде въведен при регистрацията. Ако вашата дебитна карта не разполага с този номер, то тя няма да може да бъде използвана в PayPal, като дори наличието на този код при определени банки не дава гаранция за това че ще може безпроблемно да използвате своята Visа Electron карта.

1. При въвеждането на данните за картата е важно да внимавате, като името (отново на английски език!) трябва да бъде въведено точно както е изписано на кредитната или дебитна карта, като трябва да внимавате много да не объркате и самия номер на картата, датата до която тя е валидна и разбира се допълнителния 3-цифрен код за сигурност от гърба на картата (кодът е 4-цифрен и е отпред само при AmEx кредитните карти). Имайте предвид, че на този етап може да въведете само първото име на картодържателя, тъй като фамилията е автоматично зададена на база на името, което сте въвели при предишната стъпка от регистрацията си. Също така по подразбиране адресът за картата е този, който вече сте задали преди малко, като при него обаче имате възможност да зададете и друг адрес за комуникация за конкретната банкова карта, което разбира се не е необходимо.

1

2. Когато добавяте банкова карта в системата на PayPal е задължително в нея да има поне около 2 евро, тоест ако въвеждате кредитна карта, то не трябва тя да е с напълно изчерпан лимит, а ако регистрирате дебитна Visa Eletcron в нейната сметка трябва да са налични някакви пари. Причината за това изискване се крие в една особеност при регистрацията на карта в системата на PаyPal, а именно нуждата да потвърдите със сигурност, че вие сте собственик на дадената карта, за да се избегне възможността от злоупотреби. Така наречената Expanded Use Program (EXPUSE) също не е задължителен етап след добавянето на банкова карта в системата на PayPal към вашия акаунт, но ако не преминете през нея ще разполагате с ограничена функционалност! Става дума за лимит от максимум 100 евро (най-често) за извършване на плащания, както и разбира се ограничение в максималната сума, която можете да получите като превод във вашия PayPal акаунт. Извършвайки изискването за преминаването в EXPUSE програмата тези ограничения ще отпаднат и ще трябва да се съобразявате само с лимитите, които са ви наложени от банката за съответните транзакции извършвани с картата (ако има такива разбира се).

2

3. Преди малко стана дума, че EXPUSE програмата не е задължителна, но трябва да направя уточнението, че по-скоро не е нужно да въведете изисквания 4-цифрен номер за потвърждение на картата в резултат, на което вие получавате и статус на Verified потребител (не е същото като Confirmed Address). След самото добавяне на картата в системата на PayPal, за да можете да преминете EXPUSE програмата ви бива таксувана сумата от 1.50 Евро (тя бива възстановявана след първото плащане през PayPal, след като преминете EXPUSE програмата), като за основание на плащането бива маркиран специфичен 4-цифрен номер, следван от текста EXPUSE. За да можете да изпълните изискванията на програмата е необходимо да изчакате да получите месечната си разпечатка от банката за извършените транзакции, където ще намерите този 4-цифрен номер, който в последствие трябва да бъде въведен в системата на PayPal, след като се логнете в своя акаунт. Лошото обаче е, че разпечатката за вашите плащания с кредитната карта може да се забави доста, особено ако тъкмо сте получили тази от предходния месец, а може да искате да започнете да използвате своя PayPal акаунт по предназначение още сега без да трябва да се съобразявате с ограничения. Ако пък сте регистрирали дебитна карта Visa Electron в системата на PayPal, то вие най-вероятно не получавате месечни разпечатки от банката, така че ще трябва да измислите друга алтернатива, за да получите нужния 4 цифрен номер, а такива разбира се не липсват…

3

4. Най-бързият, удобен и лесен начин да получите необходимия код буквално на момента е, ако предварително сте се погрижили да активирате функцията за SMS известяване след направата на транзакция през кредитната или дебитна карта. Лошото обаче е, че не всички банки поддържат такава възможност за всичките си банкови карти, а и не навсякъде тя е свързана с мигновено известяване за получената заявка за дадената дума. Така или иначе, тази функция е полезна и удобна не само за регистрацията в PayPal, но също така осигурява и допълнителна сигурност, защото ще получавате SMS с информация за всяко извършено плащане с дадената карта, а също така и важна информация при възникване на проблем след опит за плащане.

4.1

4. Ако вашата банка издател на картата не поддържа подобна опция за известяване, на помощ идва функцията за електронно банкиране, която ви дава възможност да следите движението по различните си сметки, включително и тези на кредитната/дебитна карта, която използвате. Обикновено до 3-4 дни след регистрацията в PayPal би трябвало да можете да видите отразена транзакцията и в системата за електронно банкиране, където в основанието за плащането ще намерите и нужния ви 4-цифрен номер. За съжаление не всички банки предлагат възможност за електронно банкиране, която да е полезна и удобна за обикновени потребители, особено ако задължително се изисква наличието на цифров електронен подпис, който е свързан с допълнителни разходи и малко бюрокрация докато бъде набавен. Проверете какво е положението с вашата банка и предлаганото от нея електронно банкиране, ако има такова разбира се, като е важно да попитате какви са условията за ползване и дали ще може да виждате и движението по дебитната/кредитната си карта онлайн през системата за интернет банкиране.

4.2

4. Последната алтернатива, преди тази да чакате месечната разпечатка, ако разбира се получавате такава, е да се обадите в банката или да отидете на място (за да може да потвърдите самоличността си) и да попитате за конкретната транзакция и съответно да ви кажат 4-цифрения код. От PayPal по принцип забраняват това действие, като дори ако банката подаде оплакване от вас заради подобно обаждане, може да ви бъде спрян акаунта в системата на PayPal и да ви бъде забранена повторната регистрация. Разбира се това е възможно да се случи само в САЩ, където банковата система отдавна е на съвсем различно ниво, а тук най-много учтиво или не съвсем служителя от банката, намиращ се от другата страна на телефона да ви откаже да ви даде тази информация и да се наложи да се разходите до близкия клон на банката.

5. След като вече ви е ясно как да разберете EXPUSE номера, който ще трябва да въведете след като приключите с регистрацията на своя ПейПал акаунт, нека да се върнем обратно на процеса по регистрация, който все още не е приключил. След като ви бъде таксувана сумата за EXPUSE програмата за потвърждаване на банковата карта, e необходимо да потвърдите че вие сте собственикът и на дадения имейл адрес, който сте въвели при регистрацията в системата на PayPal…

5

6. За да докажете, че вие сте собственикът на дадения имейл адрес трябва да влезете в него и да проверите за нови съобщения, тъй като от PayPal са ви изпратили съобщение, съдържащо линк за потвърждаване. Достатъчно е само да отворите съобщението от PayPal и да щракнете върху линка Click here to activate your account, който ще намерите вътре. Цъкайки на този линк ще бъдете отведени на страницата на PayPal с поле, в което трябва да въведете паролата си, след което вашият акаунт ще бъде потвърден и активен, а вие ще се намирате логнати в него и ще може да започнете да го използвате…

6

7. На началния екран My Account / Overview трябва да видите съобщение, подобно на това на снимката по-доло, което да ви напомня, че все още не сте въвели нужния 4-цифрен номер за преминаване в EXPUSE програмата и получаване на статус Verified…

7

8. Щраквайки върху това съобщение, ще бъдете отведени на страница, където да въведете този код, разбира се, при положение че вече разполагате с него, ако не ще трябва да си го набавите по един от описаните по-горе начини, защото в противен случай ще трябва да се въобразявате с първоначалните доста стриктни ограниченията за сумите на преводите.

8

9. След като въведете 4-цифрения EXPUSE код, вие сте готови да използвате пълноценно възможностите на системата за онлайн разплащания PayPal за извършване на плащания за различни услуги и стоки в интернет, както и за получаване на пари за извършени от вас услуги или продажби. Един добър пример за място, където почти всички възможности за покупка и продажба на стоки и услуги са обвързани със системата на PayPal са онлайн търговете на eBay, където разбира се не сте ограничени само до ползването на PayPal, но с негова помощ пазаруването е най-бързо, лесно и сигурно.

9

 
 
 
BGtop
 33.3k
        
© 2008-2019 NeoDev, Lda. All rights reserved. Условия за ползване  Декларация за поверителност   F.A.Q