Гласувайте за нас в БГТОП!    Бърз преглед
 
i3a

Етикети: ,

Я да видим за PayPal

Регистрация на PayPal акаунт

PayPal е част от фирмата Inc., която дава възможност за трансфер на пари чрез Интернет.

PayPal представлява посредник, който улеснява електронната търговия по света, без да разкрива финансова информация при сделките. Към края на 2006 PayPal има повече от 123 милиона потребители, които могат да изпращат и получават пари в различни точки от света в 17 вида валута. От 10 май 2007 г. PayPal позволява изпращане на пари от България, а от 1 октомври 2007 г. българските потребители могат и да получават средства.

PayPal представлява електронна алтернатива на традиционните разплащания с чекове и банкови преводи.

Потребители са частни лица, търговци, големи фирми и корпорации (за последните се отчитат такси при паричен трансфер, за останалите услугите са безплатни).

Чрез PayPal всеки човек, който притежава валиден е-мейл, може да превежда пари на друг човек с е-мейл. Сметката в PayPal може да бъде захранена чрез кредитна, дебитна карта или чрез сметка в банка.

Очевидно регистрацията и активирането на пълната функционалност на нова сметка в PayPal е немалък проблем за доста потребители, затова съм подготвил едно доста подробно ръководство, стъпка по стъпка, което да ви улесни максимално.    Как да се регистрирам
 
i10a
Инструкции за регистрация в PayPal

За да направите регистрация в PayPal са необходими не повече от десетина минути, като за да завършите процеса не е задължително да въвеждате веднага данните за своята кредитна или дебитна карта. Това може да го направите и в последствие. Дори може и да нямате въведена карта и пак да имате акаунт. Но за да изтеглите пари от своята регистрация в PayPal задължително вече трябва да имате такава карта.

За да се регистрирате в PayPal кликнете на следния банер:

За да се регистрирате в PayPal кликнете на следния банер

и следвайте стъпките:

за да сте сигурни, че всичко е наред и сте попаднали на правилния сайт трябва, след като отворите страницата, в полето където е изписан адреса да видите https://www.paypal.com/, като адресът може да продължава и с допълнителни параметри. Това означава, че връзката ви със сайта ще бъде извършена през HTTPS протокол или с други думи всички данни които изпращате и получавате към PayPal ще бъдат кодирани, за да се осигури по-висока сигурност на данните. Все пак ще трябва да въведете важни данни, като адрес, телефон, информация за банкова карта и т.н., затова и допълнителната сигурност никога не е излишна. Имайте предвид, че по-всяко едно време когато използвате PayPal се осъществява кодирана връзка през HTTPS протокол, така че ако отворите сайта на PayPal и адреса не започва с https://, то има вероятност да сте попаднали на страница, която се представя като тази на PayPal с цел да ви заблуди !

1. От появилата се страница трябва да щракнете върху линка Sign Up!, за да започнете регистрация в Пайпал.

1

2. Следващата стъпка от процеса по регистрация изисква да изберете страната, в която се намирате от списъка в падащото меню "Your country or region". Там ще трябва да маркирате Bulgaria, като разбира се това е, при условие че живеете в България в момента и се регистрирате от тук.

2

3. Продължаваме с избора на вида на сметката в системата на PayPal.

• Като маркираният по подразбиране тип е Personal Account, който по принцип е подходящ за повечето потребители. Персоналният акаунт в ПейПал e предназначен предимно за хора, които възнамеряват да използват системата предимно за извършване на плащания на стоки и услуги, без да е необходимо да получават пари по сметката си или ако ще получават то да не е често.

• Ако възнамерявате да използвате системата на PayPal и вашия акаунт в нея за извършване на покупки и продажби на стоки и/или услуги, тоест не само да плащате, но и да получавате често парични преводи в нея е добре да се насочите към тип на сметката Premier или дори Bussiness.

• Ако не сте сигурни какво ще ви е необходимо, то без проблем може да стартирате с обикновения Personal Account, който в последствие, при нужда, можете да ъпгрейднете напълно безплатно към някой от другите два вида.

И след това щракате get started

3

4. Идва един от основните моменти по рестрацията в PayPal, а именно въвеждането на личната информация на потребителя, нещо, което трябва да попълните много внимателно. Първото поле(Email address) отговаря на имейл адреса, който ще въведете при регистрацията и в последствие ще ползвате за вход в системата. Удобството на идентификацията само с един имейл адрес за системата на ПейПал е много голямо, защото ако някой иска да ви изпрати пари е достатъчно да знае вашият адрес, с който сте се регистрирали и нищо повече. След това трябва изберете парола за вход във вашия акаунт(Choose a password), като минималната дължина е 8 символа. Паролата за достъп трябва да бъде написана отново в следващото поле(Re-enter password).

Много важно е да имате предвид, че попълването на данните трябва да бъде направено само и единствено на Английски език, за да може тази информация да бъде достъпна и най-вече разбираема от хора в целия свят, а не само от тези, които използват кирилица!!!

Следващите полета са за връзка. В тези полета трябва да въведете името(First name), фамилията(Last name), адресът за кореспонденция(Address Line 1),по желание втори адрес за кореспонденция(Address Line 2),град(City), област(State / Province / Region),пощенски код(Postal Code) и телефон за връзка с вас(Phone number). Тези данни трябва да отговарят на адреса, на който живеете в момента и който сте дали в банката (издала вашата банкова карта) като адрес за кореспонденция, макар че не е задължително да са идентични с тези дадени в банката.

След като сте попълнили данните натискате бутона "Agree and Create Account". Отваря се нова страница, в която може да въведете данните за картата, с която ще разплащате или да продължите към вашия акаунд, след което да въведете информацията за картата.

4

5. Ако искате сега да въведете информацията за картата прочетете Добавяне и Потвърждаване на кредитна карта и въведете информацията за картата както е описано в упътването , след което кликвате на "Continue". А ако искате да въведете инфото на картата след това кликвате на "Go To My Account", след което системата ви прехвърля във вашия акаунт.

5

6. Внимание! Но все още процедурата по регистрация не е завършена окончателно. За да я завършите трябва да докажете, че вие сте собственикът на дадения имейл адрес. Влизате в своята електронна поща и проверявате за нови съобщения. Понякога писмото е в частта "Спам", затова проверете и там. Отваряте писмото, кликвате на връзката "Link Now".

6

7. След като кликнете на него се отваря страница, на която трябва да въведете паролата, която сте избрали при регистрацията и кликвате на "Confirm".

7

8. След като кликнете на "Confirm" се отваря страница, на която трябва да изберете два тайни въпроса и съответно два отговора, които в последствие ще се използват ако стане нещо с акаунта.

8

След кликването на "Submit" се отваря страница, на която отново може да въведете информация за картата или да пропуснете засега тази операция, кликвайки на "Go To My Account".

Регистрация на кредитна в PayPal

 
 
 
BGtop
 33.3k
        
© 2008-2019 NeoDev, Lda. All rights reserved. Условия за ползване  Декларация за поверителност   F.A.Q